Museum-info

Wil jij weten welke musea er allemaal zijn in Nederland? Kijk dan op www.museum-info.nl

Kom deze voorjaarsvakantie naar Kunsthal KAdE

18.02.2023 05.03.2023

Kom je lang bij Kunsthal KAdE in de voorjaarsvakantie? Voor de tentoonstelling Ministry of Fear/Foam van Folkert de Jong hebben we weer leuke kinderactiviteiten georganiseerd.

Folkert de Jong: Ministry of Fear/Foam

Vanaf 28 januari is het oeuvre-overzicht van Folkert de Jong 'Ministry of Fear/Foam' te zien bij Kunsthal KAdE. Het is voor het eerst sinds 2009 dat de kunstenaar zo'n grote museale solo krijgt in Nederland.

Up Amersfoort

18.06.2022 11.09.2022

Vanaf 18 juni t/m 11 september vindt rondom de Amersfoortse binnenstad het kunstproject Up Amersfoort plaats. Up Amersfoort is een kunstroute die hedendaagse kunst met erfgoedlocaties verbindt

3FM Serious Request

3FM Serious Request is dit jaar in Amersfoort. Kunsthal KAdE komt samen met hen in actie! Doneer een mooi bedrag en steun het WNF!

Dansfilm in 'Mirror Mirror'

Kunsthal KAdE is weer open! 'Mirror Mirror' is eindelijk te zien, maar ook toen we gesloten waren heeft er iets bijzonders plaatsgevonden. De dansers van de Amersfoortse organisatie New Choreographic Design hebben een unieke dansfilm opgenomen tussen de kunstwerken.

Drawing Dates in Kunsthal KAdE

Tijdens de Drawing Dates op 23 juni in Kunsthal KAdE kun je als kunstenaar een feedbackgesprek aangaan over je meegebrachte tekeningen met Caren van Herwaarden, Arno Kramer en Marisa Rappard.

Selfie Challenge

De Selfie Challenge was een succes! De challenge vond plaats in het kader van de tentoonstelling ‘Mirror Mirror’ en specifiek het werk van deelnemend kunstenaar Tanja Ritterbex. De inzendingen en winnaars zijn hier te zien.

Jasper Hagenaar in De Vensterbank

Op 10 minuten loopafstand van Kunsthal KAdE zijn twee schilderijen van Jasper Hagenaar te zien in De Vensterbank op Bergstraat 32 te Amersfoort. Werk van de kunstenaar is gelijktijdig in de kunsthal te zien in de tentoonstelling 'Mirror | Mirror. Reflect Yourself!' Kunsthal KAdE is helaas nog gesloten, maar kom vast kunst kijken in De Vensterbank!

KOSMIK x Kunsthal KAdE

Het project VERDIEPING vond plaats op 12, 13 en 14 maart. Een jaar lang hebben zes talentvolle makers onder begeleiding van art director Bobby Littlejohn en Coen Witteveen (KOSMIK) hard gewerkt aan een eigen expositie. Kunsthal KAdE liet de makers op bijzondere wijze fotograferen, in een kunstwerk.

'Mirror | Mirror' t/m 29 augustus verlengd

De tentoonstelling Mirror | Mirror. Reflect Yourself! is tot en met 29 augustus verlengd. Met dank aan de kunstenaars en bruikleengevers is de tentoonstelling - die nog niet open is vanwege de coronamaatregelen - de hele zomer lang te zien. Zodra het kan opent Kunsthal KAdE en kunnen bezoekers zich verwonderen over de veelzijdigheid van het fenomeen spiegeling. Met de verlenging van Mirror | Mirror verschuift de dit jaar geplande solotentoonstelling van John Körmeling naar volgend jaar zomer.

Reisverslag Robbert Roos

Curator Robbert Roos schreef een reisverslag naar aanleiding van zijn road trip door de VS in 2019 van de oost- naar de westkust en weer terug.

Unlocked/Reconnected

Kunsthal KAdE doet mee aan de landelijke tentoonstelling Unlocked/Reconnected met één werk in de entreehal.

Kunsthal KAdE verlengt ‘Tell Me Your Story’ t/m 30 augustus

De tentoonstelling Tell Me Your Story, over 100 jaar storytelling in Afrikaans-Amerikaanse kunst, is tot en met 30 augustus verlengd. Met dank aan de genereuze bruikleengevers kan de expositie – op dit moment door de maatregelen rond de coronacrisis gesloten – langer in Amersfoort te zien zijn.

Workshop Lotje van Lieshout

Kunstenaar Lotje van Lieshout geeft op het Sandberg Instituut een workshop waarin je leert visuele effecten te gebruiken die door de pioniers van film zijn uitgevonden.

10 jaar Kunsthal KAdE

Kunsthal KAdE viert op 1 mei haar 10 jarige jubileum. In 10 jaar tijd zijn 40 presentaties gemaakt, sinds 2012 drie per jaar. Er passeerden zo’n 350.000 bezoekers de voordeur. Er deden ongeveer 400 nationale en internationale kunstenaars mee.

Nieuw werk Henk Stallinga

15.10.2018 22.10.2018

Henk Stallinga heeft speciaal voor de tentoonstelling A Balancing Act een gloednieuw werk gemaakt. De lichtinstallatie 'Lumens' die momenteel te zien is in de tentoonstelling in Kunsthal KAdE wordt hier tijdelijk door vervangen.

De Grote KAdE StoepKRIJTdag

21.06.2018, 14:00 - 17:00

Kunsthal KAdE organiseert op 21 juni ''De Grote KAdE StoepKRIJTdag'' en nodigt iedereen uit om te komen krijten op het Eemplein. Ook zijn er kinderflitsrondleidingen, is er een inloopworkshop en kunnen deelnemers op de foto in een krijtdecor.

De Vensterbank van Lenneke van der Goot

Tot 30 september is in DE VENSTERBANK in Amersfoort het werk ''Object Space'' van Lenneke van der Goot te zien. Dit werk geldt als het zusje van haar werk in de tentoonstelling KRIJT in Kunsthal KAdE: ''Object Field''.

MIR Project

Jitske Bakker is deelnemend kunstenaar aan de tentoonstelling KRIJT. Deze zomer is zij uitgenodigd door MIR om nieuw werk te maken langs de Eem in De Nieuwe Stad Amersfoort.