Leuk dat je Kunsthal KAdE wilt bezoeken! Kinderen tot 18 jaar hebben gratis toegang tot KAdE. We hebben een uitgebreid aanbod voor kinderen, of je de tentoonstelling nu bezoekt met je ouders, de BSO of als je mee wilt doen aan een kinderrondleiding of -workshop. Voor kinderen vanaf 13 jaar is een mondkapje verplicht. 

KAdEStudio

Bij iedere tentoonstelling kan jong en oud terecht in de KAdEStudio om zelf aan de slag te gaan met het onderwerp. Ervaar hoe het is om als kunstenaar te denken, experimenteren en maken! Bekijk hier wat er tijdens deze tentoonstelling in de KAdEStudio te doen is.

Kinderrondleiding “Verboden voor Ouders”

Bij elke tentoonstelling kunnen kinderen in de leeftijd van 6 tot 10 jaar deelnemen aan de kinderrondleiding 'Verboden voor Ouders'. Per tentoonstelling wordt er aan de hand van het thema een andere invulling gegeven aan de rondleiding. Zie de agenda voor data en aanmelden.

Workshops voor kinderen

Bij elke tentoonstelling in KAdE worden workshops ontwikkeld voor kinderen van 6 tot 12 jaar. De workshops worden ingezet voor vrij publiek, maar ook voor BSO's. Zie de agenda voor data en aanmelden.

Kinderfeestje

Ben je bijna jarig? Kom bij Kunsthal KAdE je kinderfeestje vieren. Net als onze tentoonstellingen zijn ook onze kinderfeestjes elke keer weer anders. Aan de hand van jouw wensen en onze mogelijkheden maken we een kinderfeestje op maat. 

De basisprijs bedraagt €8,- per kind. Er kunnen maximaal 10 kinderen mee met één museumdocent. Het kinderfeestje duurt ongeveer anderhalf uur en bestaat uit een rondleiding, workshop en het doen van leuke opdrachten op zaal. De jarige krijgt ook een cadeautje! Het is mogelijk om ook wat te drinken en eten in het KAdE Café. Kinderfeestjes bij Kunsthal KAdE zijn geschikt voor kinderen in de leeftijd van 6-10 jaar.

Voor meer informatie kun je mailen naar boekingen@kunsthalkade.nl.

Buitenschoolse opvang

Ook buiten schooltijd kunnen kinderen naar KAdE komen voor een rondleiding en of een workshop. We bieden speciale kinderrondleidingen en workshops aan die op alle leeftijden kunnen worden afgestemd. Het aanbod verschilt per tentoonstelling.

Kinderen hebben gratis toegang tot KAdE. Begeleiding door een KAdEdocent kost €38,- per uur voor maximaal 10 kinderen. In totaal kunnen 20 kinderen tegelijk KAdE bezoeken met de kinderrondleiding.

Je kunt de tentoonstellingen ook zelfstandig bezoeken met een groepje kinderen. Het is wel belangrijk dat er dan minimaal 2 volwassen begeleiders op maximaal 15 kinderen aanwezig zijn. We stellen het op prijs als we vooraf op de hoogte worden gebracht van jullie komst. Neem voor meer informatie contact op met boekingen@kunsthalkade.nl.

MuseumJeugdUniversiteit

Ieder jaar organiseert Kunsthal KAdE een reeks kindercolleges. Deze colleges gaan over vragen als: Hoe word je als kunstenaar beroemd? Kan een zwart vierkant ook kunst zijn? Hoe word je kunstkenner? Het antwoord op deze vragen ontdek je met echte vakspecialisten en experts. De colleges zijn bedoeld voor kinderen van 8 t/m 12 jaar.

Houd de website van de MuseumJeugdUniversiteit in de gaten voor het programma en om je in te schrijven!

Kinderboek Caspar met de Oogjes

Bij de voorjaarstentoonstelling van 2019 - MAESTRO VAN WITTEL - publiceerde Kunsthal KAdE een kinderprentenboek over kunstenaar Caspar van Wittel. Deze Amersfoortse schilder werd beroemd in Italië vanwege zijn gedetailleerde stadsgezichten waarin van alles gebeurt. Vanwege zijn grote bril kreeg hij de bijnaam 'Caspar met de Oogjes'. Ontdek wie hij was en zie langzaam zijn schilderij van het Piazza Navona tot stand komen! 

Het boek is te koop in de KAdEShop voor €11,95.