Kinderen tot 18 jaar hebben gratis toegang tot KAdE. Bij iedere tentoonstelling kunnen families en kinderen tijdens openingstijden terecht in de KAdEStudio. Hier ga je zelf aan de slag om te experimenteren met elementen van de tentoonstelling. Bij de kassa is het museumdobbelspel te leen, waarmee je spelenderwijs de tentoonstelling kunt verkennen. Daarnaast organiseert Kunsthal KAdE voor families en kinderen speciale workshops en rondleidingen. Ook kun je je verjaardagsfeestje vieren in de kunsthal.

KAdEStudio

Bij iedere tentoonstelling kan jong en oud terecht in de KAdEStudio om zelf aan de slag te gaan met het onderwerp. Ervaar hoe het is om als kunstenaar te denken, experimenteren en maken! Bekijk hier wat er tijdens deze tentoonstelling in de KAdEStudio te doen is.

Museumdobbelspel

Het museumdobbelspel is er speciaal voor alle families van 2 tot 8 personen tussen de 4 en 99 jaar. Je kunt het spelen in ieder kunstmuseum. Het museumdobbelspel is bij de kassa op te halen voor tijdens je bezoek aan de kunsthal en is in de KAdEShop te koop voor € 3,-.

Kinderrondleiding “Verboden voor Ouders”

Bij elke tentoonstelling kunnen kinderen in de leeftijd van 6 tot 10 jaar deelnemen aan de kinderrondleiding 'Verboden voor Ouders'. Per tentoonstelling wordt er aan de hand van het thema een andere invulling gegeven aan de rondleiding. Zie de agenda voor data en aanmelden.

Workshops voor kinderen

Bij elke tentoonstelling in KAdE worden workshops ontwikkeld voor kinderen van 6 tot 12 jaar. De workshops worden ingezet voor vrij publiek, maar ook voor BSO's. Zie de agenda voor data en aanmelden.

Kinderfeestje

Ben je bijna jarig? Kom bij Kunsthal KAdE je kinderfeestje vieren. Net als onze tentoonstellingen zijn ook onze kinderfeestjes elke keer weer anders. Aan de hand van jouw wensen en onze mogelijkheden maken we een kinderfeestje op maat (voor kinderen in de leeftijd van 6 t/m 12 jaar). Voor meer informatie kun je mailen naar boekingen@kunsthalkade.nl.

MuseumJeugdUniversiteit

Ieder voorjaar organiseert Kunsthal KAdE een reeks kindercolleges. Deze colleges gaan over vragen als: Hoe word je als kunstenaar beroemd? Kan een zwart vierkant ook kunst zijn? Hoe word je kunstkenner? Het antwoord op deze vragen ontdek je met echte vakspecialisten en experts. De colleges zijn bedoeld voor kinderen van 8 t/m 12 jaar.

Houd de website van de MuseumJeugdUniversiteit in de gaten voor het programma en om je in te schrijven!

Kinderboek Caspar met de Oogjes

Bij de voorjaarstentoonstelling van 2019 - MAESTRO VAN WITTEL - publiceerde Kunsthal KAdE een kinderprentenboek over kunstenaar Caspar van Wittel. Deze Amersfoortse schilder werd beroemd in Italië vanwege zijn gedetailleerde stadsgezichten waarin van alles gebeurt. Vanwege zijn grote bril kreeg hij de bijnaam 'Caspar met de Oogjes'. Ontdek wie hij was en zie langzaam zijn schilderij van het Piazza Navona tot stand komen! 

Het boek is te koop in de KAdEShop voor €11,95 en via bol.com.