Leuk dat je Kunsthal KAdE komt bezoeken! Kinderen tot 18 jaar hebben gratis toegang tot de kunsthal. We hebben een uitgebreid aanbod voor kinderen, of je de tentoonstelling nu bezoekt met je ouders, de BSO of als je mee wilt doen aan een kinderrondleiding of -workshop.  

KAdEStudio 

Bij iedere tentoonstelling kan jong en oud terecht in de KAdEStudio om zelf aan de slag te gaan met het thema van de tentoonstelling. Ervaar hoe het is om als kunstenaar te denken, experimenteren en maken! Bekijk hieronder wat er tijdens deze tentoonstelling in de KAdEStudio te doen is.kadestudio

Kinderrondleiding  

Bij elke tentoonstelling kunnen kinderen in de leeftijd van 6 tot 10 jaar deelnemen aan de kinderrondleiding 'verboden voor ouders'.
Per tentoonstelling wordt er aan de hand van het thema een andere invulling gegeven aan de rondleiding. 

Workshops  

Bij de tentoonstellingen in Kunsthal KAdE worden workshops ontwikkeld voor kinderen van 6 tot 12 jaar. De workshops worden ingezet voor vrij publiek, maar ook voor BSO'sZie voor de kinderrondleidingen en workshops de agenda voor data en aanmelden. 

agenda

Kinderfeestje 

Ben je bijna jarig? Kom bij Kunsthal KAdE je kinderfeestje vieren. Net als onze tentoonstellingen zijn ook onze kinderfeestjes elke keer weer anders. Aan de hand van jouw wensen en onze mogelijkheden maken we een kinderfeestje op maat. Er kunnen maximaal 10 kinderen mee met één museumdocent. Het kinderfeestje duurt ongeveer anderhalf uur en bestaat doorgaans uit een rondleiding, workshop en het doen van leuke opdrachten op zaal. Het is mogelijk om ook wat te drinken en eten in het KAdECafé. Kinderfeestjes bij Kunsthal KAdE zijn geschikt voor kinderen in de leeftijd van 6-10 jaar.  

Voor meer informatie en het boeken van een kinderfeestje kun je mailen naar: boekingen@kunsthalkade.nl. 

Buitenschoolse opvang 

Ook buiten schooltijd kunnen kinderen naar Kunsthal KAdE komen voor een rondleiding en/of een workshop. We bieden speciale kinderrondleidingen en workshops aan die op alle leeftijden kunnen worden afgestemd. Het aanbod verschilt per tentoonstelling. In totaal kunnen we 20 kinderen tegelijk ontvangen voor een programma.  
 
Wil jij op bezoek komen met je BSO of meer informatie over het programma en de prijzen ontvangen, neem dan contact op met Tess Bonouvrié via: boekingen@kunsthalkade.nl. 

MuseumJeugdUniversiteit 

Ieder jaar organiseert Kunsthal KAdE een reeks kindercolleges. Deze colleges gaan over vragen als: Hoe word je als kunstenaar beroemd? Kan een zwart vierkant ook kunst zijn? Hoe word je kunstkenner? Het antwoord op deze vragen ontdek je met echte vakspecialisten en experts. De colleges zijn bedoeld voor kinderen van 8 t/m 12 jaar. Houd de website van de Museum Jeugd Universiteit in de gaten voor het programma en om je in te schrijven! 

Kindercolleges