Schoolbezoek in Coronatijd

Bezoek met je klas is weer mogelijk! Het coronavirus heeft wel gevolgen voor de onderwijsprogramma's. Kom je dit schooljaar met je klas naar Kunsthal kAdE, dan vragen we je met het volgende rekening te houden:

Inplannen van het bezoek

  • Rondleidingen kunnen plaatsvinden op maandagen tussen 9:00 en 17:00 uur en op dinsdag tot en met vrijdag tussen 09:00 en 11:00 uur. 

  • Rondleidingen kunnen tot twee weken van te voren worden aangevraagd via boekingen@kunsthalkade.nl.

  • Helaas is het niet mogelijk om je klas zelf rond te leiden. Bezoek met je klas vindt voorlopig alleen plaats onder begeleiding van onze museumdocenten.

  • Zelfstandig bezoek met kunstwijzer (VO) is mogelijk, maar alleen na aanmelding via boekingen@kunsthalkade.nl en in kleine groepjes leerlingen. De leerlingen dienen een kaartje te reserveren via ons online ticketsysteem. 

  • Mocht je het programma onverhoopt moeten verplaatsen of annuleren vanwege ziekteverschijnselen in de groep, neem dan zo snel mogelijk contact met ons op. Dan zoeken we samen naar een passende oplossing.

  • Alle boekingen worden aangenomen onder voorbehoud van coronamaatregelen van de overheid.

Tijdens het bezoek

  • Voor iedereen vanaf 13 jaar is het dragen van een mondkapje in de Kunsthal verplicht. Bezoeken jullie de Kunsthal met de klas, dan verwachten wij dat jullie zelf voor voldoende mondkapjes zorgen.

  • De leerlingen hoeven tijdens het hun bezoek (zelfstandig of met rondleiding) onderling geen 1,5 meter afstand te bewaren. Ze dienen wel op 1,5 meter afstand tot de museumdocent en andere museumbezoekers te blijven. We vragen jou en de andere begeleider(s) om hier samen met de museumdocent op toe te zien.

  • Een langer verblijf na afloop van de rondleiding is helaas niet mogelijk. Op de afgesproken eindtijd dient de hele klas de Kunsthal te verlaten.

Algemene informatie 
 

Een bezoek aan Kunsthal KAdE is zelfstandig mogelijk, maar ook onder begeleiding van onze ervaren rondleiders en KAdEdocenten. Zij nemen uw leerlingen graag mee op stap door de tentoonstelling. Voor het inplannen van een bezoek, stuur een bericht naar boekingen@kunsthalkade.nl. Er zijn programma's voor zowel basis- als voortgezet onderwijs. We ontvangen ook graag schoolreisjes. 

Buiten de op deze website genoemde manieren zijn er meer mogelijkheden voor educatieve projecten met KAdE. We horen graag op welke manier het tentoonstellingsprogramma van KAdE zou kunnen aansluiten bij de activiteiten op uw school. Voor vragen, suggesties en/of voorstellen, stuur een bericht naar educatie@kunsthalkade.nl. 

Basisonderwijs 

Groepen uit het basisonderwijs zijn het hele jaar door van dinsdag t/m vrijdag van 11 tot 17 uur harte welkom in KAdE om het afwisselende aanbod van tentoonstellingen te bekijken op het gebied van (hedendaagse) kunst, vormgeving, design, eigentijdse visuele cultuur. De tentoonstellingen kunnen op verschillende manieren worden bezocht. 

Rondleidingen 
Een KAdEdocent neemt de leerlingen mee in een interactieve rondleiding door de tentoonstelling. Leerlingen worden actief betrokken bij hetgeen ze zien. Door middel van vragen en opdrachten leren ze zelf te kijken, samen te kijken en te beargumenteren. 
 
Praktische informatie: 
Duur van de rondleiding is 60 minuten. Per 15 leerlingen roosteren wij 1 KAdEdocent in en vragen wij u voor 1 begeleider te zorgen. 
 
Prijzen: 
Bezoek begeleid door een KAdEdocent kost €38,- per docent / 15 leerlingen. Hierbij is de entree voor begeleidende docenten/ouders inbegrepen. 

Een rondleiding kan tot uiterlijk twee weken van tevoren worden aangevraagd via boekingen@kunsthalkade.nl 

Lesbrief 
Speciaal voor het basisonderwijs ontwikkelt Kunsthal KAdE lesbrieven bij de tentoonstellingen. Deze lesbrieven zijn bedoeld om jou en je klas voor te bereiden op het bezoek aan de kunsthal. De ervaring leert dat het bezoek leerzamer én leuker wordt naarmate er meer tijd aan de voorbereiding wordt besteed. Het bezoek wordt een feest van herkenning. Het lesmateriaal voldoet aan de kerndoelen kan lesstof vervangend worden ingezet. De lesbrieven zijn vrij van opzet en kunnen gemakkelijk worden ingepast in de lesweek. Om de lesbrief vrijblijvend aan te vragen, stuur een mailtje naar: boekingen@kunsthalkade.nl 

Kijk, Kunst! Met de Digitale Scheurkalender  
Voor groep 4,5 en 6. 
 
Het barst van de kunst in Amersfoort, niet alleen de musea maar ook op straat. Ontdek twaalf bijzondere kunstwerken met de digitale scheurkalender. Deze gratis tool voor op het digibord zit vol spannende kijk-, denk- en spelopdrachten over Amersfoortse kunst. De scheurkalender is zo opgebouwd dat je het als een soort kunstsnack tussen de bedrijven door kunt inzetten. Kijk, kunst! is het museumproject dat aansluitend te boeken is. De Leerlingen komen in aanraking met verschillende kunstwerken in het museum en oefenen in betekenis verlenen aan kunst. Ze observeren, associëren en redeneren. Daarnaast gaan ze zelf aan de slag in een workshop Tekenen met Houtskool. Want door te tekenen zie je meer!  
 
Kerndoelen: 1,2,3, 10,12, 34,37, 54,55,56 
Duur: Ten minste 4 digitale scheurmomenten en 90 minuten museumbezoek 
Voorbereiding op school: De leerkracht heeft op school met de Digitale Scheurkalender tenminste vier kunstwerken naar eigen keuze bekeken met de kinderen.  
Via: https://digitalescheurkalender.com (aanvraag inlogcode gratis via educatie@mondriaanhuis.nl)  
Prijs: 110,- per groep, inclusief tekenworkshop en materiaal (max 30 leerlingen) 
Programma boeken: educatie@kunsthalkade.nl 

Voortgezet onderwijs 

Leerlingen van het voorgezet onderwijs zijn, individueel of in groepsverband, van harte welkom bij Kunsthal KAdE. Zij kunnen zelfstandig het afwisselende aanbod van tentoonstellingen bekijken op het gebied van internationale (hedendaagse) kunst, vormgeving, design, eigentijdse visuele cultuur en, met het Architectuurcentrum Amersfoort als onderdeel van KAdE, architectuur. Er is altijd een kijkwijzer beschikbaar. 

De tentoonstellingen kunnen op verschillende manieren worden bezocht. 

Rondleidingen 
Een KAdEdocent neemt de leerlingen mee in een interactieve rondleiding door de tentoonstelling. Leerlingen worden actief betrokken bij hetgeen ze zien. Door middel van vragen en opdrachten leren ze zelf te kijken, samen te kijken en te beargumenteren. 

Praktische informatie: 
Duur van de rondleiding is 60 minuten. Per 15 leerlingen roosteren wij 1 KAdEdocent in en vragen wij u voor 1 begeleider te zorgen. 

Prijzen: 
Bezoek begeleid door een KAdEdocent kost €38,- per docent / 15 leerlingen. Hierbij is de entree voor begeleidende docenten/ouders inbegrepen. 

Een rondleiding kan tot uiterlijk twee weken van tevoren worden aangevraagd bij Tess Bonouvrie via boekingen@kunsthalkade.nl. 
 
KunstGedichten 
Jaarlijks bieden we in samenwerking met Scholen in de kunst KunstGedichten aan. Geïnspireerd door tentoonstelling van Kunsthal KAdE schrijven Amersfoortse jongeren een gedicht onder leiding van een van onze poëziedocenten. In de finale dragen de genomineerde leerlingen hun gedicht voor, bij het kunstwerk dat de inspiratiebron voor het gedicht is geweest. Familie en vrienden zijn hierbij van harte welkom!  Aan het eind wordt door een deskundige jury de winnaar van het jaar bekendgemaakt! 
 
Heeft u interesse? Mail naar: educatie@kunsthalkade.nl. 

Schoolreisjes 

Op zoek naar een leuk, leerzaam en creatief schoolreisje? We denken graag samen na over een geschikt programma op maat. Er zijn verschillende programma's mogelijk, met onder meer interactieve rondleidingen, workshops en een bezoek aan kunstenaarsateliers. Al vanaf €2,50 per leerling. Neem contact op voor een schoolreisje op maat: boekingen@kunsthalkade.nl. 

Nieuwsbrief en docentenmiddagen

Wilt u op de hoogte blijven van het educatief programma van Kunsthal KAdE en uitnodigingen ontvangen voor de docentenmiddagen (drie keer per jaar)? Meld u dan aan via educatie@kunsthalkade.nl.