In de KAdE Studio zijn diverse “stations” waar bezoekers op verschillende wijze met baksteen kunnen experimenteren en reflecteren. 

Bouwstation
Neem plaats aan het bouwstation. Laat je net als de kunstenaars, ontwerpers en architecten inspireren door baksteen. Je kan met bakstenen allerlei verschillende patronen en verbanden maken. Probeer baksteen kunstwerken na te bouwen, maak je eigen baksteenconstructie of patroonkunst. Kun je ook zelf een nieuw baksteenpatroon bedenken en maken?

Een nieuw (t)huis
Naast de praktische en decoratieve functie van de baksteen, associëren we dit materiaal ook met een huis of zelfs ‘thuis’. Het (rode) bakstenen huis is een typisch Nederlands fenomeen. We nodigen bezoekers uit te reflecteren op de waarde die zij hieraan hechten. Bezoekers schrijven hun antwoord op een steen en bouwen zo samen met andere bezoekers aan een huis. 
 
Als stenen konden praten...
Uit het archief van de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed mocht Kunsthal KAdE een aantal bijzondere bakstenen lenen. Iedere baksteen vertelt zijn eigen verhaal.
 Wat zou jij de baksteen nog willen vragen? Na het beluisteren van het audiofragment kunnen bezoekers hun vragen opschrijven op een kaartje en achterlaten in de KAdEStudio.