Naar home

Hans Op de Beeck. Danse Macabre, 2021, 6500 × 1100 × 1100 cm

Vertical text

4 Rijkscollecties & Hans Op de Beeck

27.01.2024 — 05.05.2024

Vanaf 27 januari is de tentoonstelling CollectieCentrum Nederland & Hans Op de Beeck bij Kunsthal KAdE te zien.

Kunstenaars:
Hans Op de Beeck

Vanaf 27 januari 2024 is de tentoonstelling 4 Rijkscollecties & Hans Op de Beeck bij Kunsthal KAdE te zien.

In Amersfoort zit het CollectieCentrum Nederland (CC NL). In dit gebouw van maar liefst 31.500 m2 groot, liggen de collecties van Het Nederlands Openluchtmuseum, Paleis Het Loo, het Rijksmuseum en de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed opgeslagen. Een selectie van deze werken ‘in depot’ is straks samen te zien met objecten van de Belgische kunstenaar Hans Op de Beeck.

Hij is bekend van zijn monochroom grijze sculpturen, grote installaties, tekeningen en video’s. Daarin stelt hij onderwerpen als mensbeeld en de schoonheid van ‘het object’ aan de orde, thema’s die ook in ruime mate in de verzamelingen van de rijkscollecties terug te vinden zijn. Hans Op de Beeck toont de toeschouwer onbestaande, maar herkenbare plaatsen, momenten en figuranten die lijken te zijn weggehaald uit het actuele dagelijkse leven en tracht hiermee de tragikomische absurditeit van ons bestaan in beelden te vatten. De kunstwerken en objecten uit de vier rijkscollecties bieden met hun verhalen een extra laag in de verschillende ensceneringen. 

De werken van Op de Beeck en een groot aantal bruiklenen van het CC NL zijn vanaf 27 januari 2024 samen te zien in Kunsthal KAdE. 

Nu:Africa Supernova

24.09.2023 — 07.01.2024
10
Dec. 2023
Alle activiteiten
KAdEStudio

Kom zelf experimenteren en maken in de KAdEStudio!

KAdEShop

Kunstboeken, magazines, ansichtkaarten, designartikelen, gadgets en sieraden.

Kadeshop
KAdECafé

Het KAdECafé is de plek op het Eemplein voor een goede cappuccino of kopje thee, met of zonder taart.

KadeCafe