• One Way Ticket to Mars
  • 2019-09-21T00:00:00+02:00
  • 2020-01-12T23:59:59+01:00
  • One Way Ticket to Mars laat de bezoeker verschillende aspecten van de reis en het verblijf op Mars ervaren. Hoe weerbarstig zijn de condities van de nieuw te ontdekken planeet? Is wonen op Mars een angstaanjagend idee of juist een prikkelende gedachte?

Mars is de planeet die het dichtst bij de aarde ligt. Een bemande missie naar Mars is één van de meest spannende, inspirerende en ambitieuze uitdagingen die de mensheid kan ondernemen. NASA vraagt zich af of het vanaf 2030 een bemande Mars-missie kan lanceren. Elon Musk van SpaceX rekent erop dat het mogelijk zal zijn om vanaf 2028 een Mars-basis te bouwen.

One Way Ticket to Mars laat de bezoeker verschillende aspecten van de reis en het verblijf op Mars ervaren. Hoe weerbarstig zijn de condities van de nieuw te ontdekken planeet? Is wonen op Mars een angstaanjagend idee of juist een prikkelende gedachte? Een tentoonstelling over het verlangen, de reis, uitdagingen van het verblijf en heimwee. Met nieuwe en bestaande kunstwerken van (inter)nationale kunstenaars, vormgevers, architecten en wetenschappers.