Naar home

Wegens een interne renovatie is KAdE t/m 23 augustus gesloten. Wel kun je de nieuwe installatie van Hans Op de Beeck bezoeken In De Elleboog aan de Langegracht 36. Vanaf 24 augustus is de tentoonstelling Slaap! bij KAdE te zien.

Bekhbaatar Enkhtur, ‘Imagining for Real’, 2023, exhibition view, Matèria, Roma. Courtesy: the artist and Matèria, Rome; Photo: Roberto Apa

Vertical text

Slaap!

24.08.2024 — 05.01.2025

In het najaar is de tentoonstelling Slaap! bij Kunsthal KAdE te zien.

“Heb je goed geslapen?” is een vraag die veel aan elkaar gesteld wordt. Een basisvraag waarin de reactie van de ondervraagde meteen een inkijk geeft in de alertheid, het humeur en relativeringsvermogen van de persoon in kwestie. Slapen is net als eten en drinken een eerste levensbehoefte. Magazines staan wekelijks vol met tips & tricks voor een goede nachtrust: met de gouden regel van rust reinheid en regelmaat terugkerend als ideale vorm van slaaphygiëne. De mens brengt een derde deel door in slaap: een situatie waarin we een verlaging van het bewustzijn hebben waardoor contact met de buitenwereld ontbreekt. Ons lichaam en geest komen tot rust. We geven ons eraan over, kwetsbaar en op onszelf teruggeworpen.

Waarom we slapen is nog steeds een onopgelost mysterie. Herstelproces van cellen, energiebesparing, leren en vastleggen van herinneringen zijn drie belangrijke pijlers in huidige theorieën.  De tentoonstelling neemt de bezoeker mee in kleine verkenning naar het grote domein van de slaap door de ogen van kunstenaars en ontwerpers. Even weg van de hectiek. De stap in kunstruimte wordt die van rust en overgave. Er heerst een andere tijd; acclimatiseren in de entree is dan ook even noodzakelijk.

In de tentoonstelling loopt de bezoeker door de 4 slaapfasen via de droom naar de grote zaal waar slaapplaatsen centraal staan: van feeëriek tot soms schrijnend. Er is ook een ruimte die de verschrikkingen van de nacht toont, over moe zijn, slapeloosheid, rustgevende middelen, slaapwandelen en nachtmerries.

Slaap! is vanaf 24 augustus te zien in Kunsthal KAdE.

Nu:The Silent Reflection

27.01.2024 — 28.07.2024
KAdEStudio

Kom zelf experimenteren en maken in de KAdEStudio!

KAdEShop

Kunstboeken, magazines, ansichtkaarten, designartikelen, gadgets en sieraden.

Kadeshop
KAdECafé

Het KAdECafé is de plek op het Eemplein voor een goede cappuccino of kopje thee, met of zonder taart.

KadeCafe