Naar home

Wegens een interne renovatie is KAdE t/m 23 augustus gesloten. Wel kun je de nieuwe installatie van Hans Op de Beeck bezoeken In De Elleboog aan de Langegracht 36. Vanaf 24 augustus is de tentoonstelling Slaap! bij KAdE te zien.

Jon Pylypchuk, Just sit back and recount the violence of one year, 2008, 400 x 400 cm (diverse afmetingen / dimensions variable), mixed media, Courtesy Alison Jacques Gallery, London, photo Peter Cox for Kunsthal KAdE, 2009
Vertical text

Wonderland Through the Looking Glass

01.05.2009 — 28.09.2009

‘Wonderland’ toont ruim twintig kunstenaars, waarvan het overgrote deel uit het buitenland komt. Kunstenaars die op een expressieve en ‘extreme’ manier de verbeelding zoeken.

Kunstenaar(s):
Chiho AIshima
Maartje Korstanje
Tim Lewis
Paul Morrison
Patricia Piccinini
Barbara Polderman
Jon Pylypchuk
Jen Ray
Karen Sargsyan
Hinke Schreuders
Chris Jones
Angelo Filomeno
Marcel Dzama
Kathrine Ærtebjerg
Rina Banerjee
Hernan Bas
Jake Chapman
Dinos Chapman
Martha Colburn
Liz Craft
Henry Darger
Nathalie Djurberg
Mathew Weir

Kunstenaars: Chiho AIshima, Rina Banerjee, Hernan Bas, Jake Chapman, Dinos Chapman, Martha Colburn, Liz Craft, Henry Darger, Nathalie Djurberg, Marcel Dzama, Angelo Filomeno, Chris Jones, Maartje Korstanje, Tim Lewis, Paul Morrison, Patricia Piccinini, Barbara Polderman, Jon Pylypchuk, Jen Ray, Karen Sargsyan, Hinke Schreuders, Mathew Weir, Kathrine Ærtebjerg

‘Wonderland, Through the Looking Glass’ is de openingstentoonstelling van de nieuwe Kunsthal KAdE in Amersfoort. KAdE heeft de ambitie om een programma op nationaal niveau samen te stellen met een internationale dimensie.

‘Wonderland’ toont ruim twintig kunstenaars, waarvan het overgrote deel uit het buitenland komt. Kunstenaars die op een expressieve en ‘extreme’ manier de verbeelding zoeken. Hun werk is figuratief, verhalend – op het anekdotische af -, surreëel en absurd. Er wordt gewerkt vanuit de eigen fantasie, maar ook aangehaakt bij bestaande sprookjes, mythen en ‘etnische’ tradities. De parallelle werelden die de kunstenaars scheppen zijn autonoom, maar kunnen ook verwijzingen bevatten naar maatschappelijke en politieke thema’s. Het werk spreekt het voorstellingsvermogen van de kijker aan, appelleert aan herinneringen, emoties en onderhuidse gevoelens en kan daarnaast uitnodigen tot reflectie op het ‘echte leven’.

De trend van expliciet narratief en anekdotisch werken – in de traditie van tableaux vivants – is al een jaar of tien steeds nadrukkelijker zichtbaar binnen de eigentijdse kunst, in met name het internationale galeriecircuit. Het werk druist in tegen de ‘wetten’ van het modernisme, die decennia lang het denken over hedendaagse kunst overheersten en waarin het literaire/verhalende/ornamentele taboe was.

De kunstenaars in ‘Wonderland, Through the Looking Glass’ doorbreken de conceptuele doctrine, door via de weg van de verbeelding de kijker aan te spreken. Een aantal kunstenaars maakt speciaal voor de tentoonstelling een nieuw werk.

Nu:The Silent Reflection

27.01.2024 — 28.07.2024
KAdEStudio

Kom zelf experimenteren en maken in de KAdEStudio!

KAdEShop

Kunstboeken, magazines, ansichtkaarten, designartikelen, gadgets en sieraden.

Kadeshop
KAdECafé

Het KAdECafé is de plek op het Eemplein voor een goede cappuccino of kopje thee, met of zonder taart.

KadeCafe