Naar home

Wegens een interne renovatie is KAdE t/m 23 augustus gesloten. Wel kun je de nieuwe installatie van Hans Op de Beeck bezoeken In De Elleboog aan de Langegracht 36. Vanaf 24 augustus is de tentoonstelling Slaap! bij KAdE te zien.

nieuws jannek i am amersfoort
Vertical text

Kom je deze zomervakantie naar Kunsthal KAdE in Amersfoort?

Doe mee met een familierondleiding, schuif aan bij de voorleesmiddag, volg een kunstenaarsworkshop of filosofeer over de mysterieuze dierenwereld.

Deze zomer kun je de tentoonstelling ‘Wonderbaarlijke Wezens’ bewonderen en kennis maken met de bijzondere dieren die op onze aarde rondstruinen. Ontdek hoe de relatie tussen mens en dier vroeger was en hoe deze in de loop van de eeuwen is veranderd. 

Duik daarna de KAdEStudio in om je eigen wonderbaarlijke wezen te tekenen of een diorama (soort kijkdoos) in te richten. Ook worden er de hele zomer leuke activiteiten georganiseerd voor kinderen en volwassenen. 

Alle activiteiten op een rij:

Speciale rondleiding kunstenaars Paul van der Eerden en Romy Muijrers 
9 juli van 15.30-16.30 uur
Kunstenaars Paul van der Eerden en Romy Muijrers geven een speciale rondleiding langs hun eigen werk.

Instaprondleidingen 
9 en 30 juli van 13.00-14.00 uur
Tijdens de tentoonstelling ‘Wonderbaarlijke Wezens’ organiseert Kunsthal KAdE elke zondag van 13.00 – 14.00 uur een instaprondleiding.

Voorleesmiddagen samen met Bibliotheek Eemland 
12 en 19 juli en 9 augustus van 15:00-16:15 uur
Speciaal voor kinderen van 4 t/m 8 jaar zijn er voorleesmiddagen: met een voorlees moment, korte rondleiding en workshop.

Familiecollege door Lotte Stegeman 
15 juli van 14:30-15:30 uur
Ga samen met je vader, moeder, opa of oma op een verbazingwekkende reis door de hoofden van dieren. Aansluitend kun je de tentoonstelling Wonderbaarlijke Wezens bezoeken in Kunsthal KAdE.

Familierondleidingen
22 juli en 12 augustus van 13.00-14.00 uur
Doe mee met een interactieve rondleiding waarbij een museumdocent jou en je familie mee neemt op ontdekkingsreis door de tentoonstelling.

Kinderrondleiding ‘Verboden voor ouders’ 
30 juli en 13 augustus van 11:00-12:00 uur
Tijdens deze kinderrondleiding neemt een museumdocent je mee door de tentoonstelling waar je samen gaat kijken naar en praten over de bijzondere kunstwerken die het rijk der dieren verbeelden. 

Kunstenaarsworkshop samen met de Kunstbrouwerij 
15 augustus van 10.00-12.30 uur
In de zomervakantie organiseren Kunsthal KAdE en de Kunstbrouwerij een workshop waarin kinderen op ‘onderzoek’ uitgaan met een kunstenaar.

Filosoferen voor kinderen 
20 augustus van 14.15-15.15 uur
Kom je mee filosoferen? We gaan ons menselijke gedrag uitpluizen aan de hand van de dierenwereld. Dat kan over alles gaan: haast hebben, lui zijn, slapeloosheid, vriendschap en ga zo maar door. Wat kunnen we van de dieren leren?

Zien we jou deze zomer bij Kunsthal KAdE?

Foto: Janneke @iam_amersfoort

Nu:The Silent Reflection

27.01.2024 — 28.07.2024
KAdEStudio

Kom zelf experimenteren en maken in de KAdEStudio!

KAdEShop

Kunstboeken, magazines, ansichtkaarten, designartikelen, gadgets en sieraden.

Kadeshop
KAdECafé

Het KAdECafé is de plek op het Eemplein voor een goede cappuccino of kopje thee, met of zonder taart.

KadeCafe