Naar home
Vertical text

KAdEStudio

Kom zelf experimenteren en maken in de KAdEStudio!

De KAdEStudio is een vast onderdeel van de exposities van Kunsthal KAdE en biedt bezoekers van alle leeftijden de ruimte om te reflecteren, delen en maken in reactie op de tentoonstelling.

Maak in de KAdEStudio kennis met een museumdepot en wonderkamer. Wat dat precies zijn dat vertellen we je hier!

Een museumdepot is een plek waar kunstwerken worden opgeslagen en bewaard. Wist je dat Kunsthal KAdE geen eigen collectie heeft en ook geen depot. Voor iedere tentoonstelling worden werken geleend van kunstenaars en musea van over de hele wereld. In de KAdEStudio bouwden we deze keer een tijdelijk schilderijendepot, waar jij een eigen depotstuk kunt maken en in opslaan. Welk kunstwerk voeg jij toe? Én waarom wil je dit werk bewaren in het depot?

Heel lang geleden in de 15e & 16e eeuw waren er nog geen musea. Alle bijzondere objecten die mensen toen verzamelden werden bij elkaar geplaatst en tentoongesteld in een wonderkamer. Beter bekend als een kunst- en rariteitenkabinet. Kunstenaar Hans Op de Beeck maakt moderne wonderkamers. Met één grijstint creëert hij een soort kleine werelden, een verzameling waar je zelf betekenis aan mag geven. Laat je inspireren en denk na over de vraag; welk bijzonder object uit jouw huis of omgeving zou jij een plekje geven in de wonderkamer? Maak het van klei en richt samen met andere bezoekers de wonderkamer van Kunsthal KAdE in.

Benieuwd naar wat voor KAdEStudio’s Kunsthal KAdE nog meer heeft gemaakt?
Scrol door het archief hieronder.

Nu:4 Rijkscollecties & Hans Op de Beeck

27.01.2024 — 05.05.2024
28
Apr. 2024
Alle activiteiten
KAdEStudio

Kom zelf experimenteren en maken in de KAdEStudio!

KAdEShop

Kunstboeken, magazines, ansichtkaarten, designartikelen, gadgets en sieraden.

Kadeshop
KAdECafé

Het KAdECafé is de plek op het Eemplein voor een goede cappuccino of kopje thee, met of zonder taart.

KadeCafe