Naar home

Wegens een interne renovatie is KAdE t/m 23 augustus gesloten. Wel kun je de nieuwe installatie van Hans Op de Beeck bezoeken In De Elleboog aan de Langegracht 36. Vanaf 24 augustus is de tentoonstelling Slaap! bij KAdE te zien.

nieuws 20200210 13
Vertical text

Podcast Tell Me Your Story

Over de Harlem Renaissance, Afrikaans Amerikaanse Literatuur en meer.

Een podcast over de Harlem Renaissance, Afrikaans Amerikaanse Literatuur en meer. De Harlem Renaissance wordt gezien als de eerste bloeiperiode van de Afrikaans-Amerikaanse kunst en cultuur. Hoe ontstond deze periode en welke invloed was er op latere schrijvers als Baldwin in de volgende bloeiperiode van de jaren zestig?

Kunsthal KAdE Amersfoort heeft naar aanleiding van de tentoonstelling Tell Me Your Story i.s.m Schwob, NRC en de Bibliotheek Eemland een podcast gemaakt over de klassiekers en hoogtepunten van de Afrikaans-Amerikaanse literatuur. Michel Krielaars, chef boeken NRC, gaat met NRC-redacteur Toef Jaeger, schrijver/journalist Dominique van Varsseveld en kunsthistoricus en curator van Tell Me Your Story Rob Perrée in gesprek over de literaire klassiekers uit de Afrikaans-Amerikaanse literatuur.

Beluister de podcast nu en breng een bezoek aan de tentoonstelling Tell Me Your Story, nog t/m 30 augustus te zien in Kunsthal KAdE Amersfoort.

Leeslijst voor meer onterecht vergeten klassiekers:
Schwob: www.schwob.nl/
Schomburg Center’s Black Liberation Reading List:
www.nypl.org/locations/schomburg

Of ontdek de schrijvers uit deze podcast en hun tijdgenoten:
Nella Larsen, Zora Neale Hurston, William Kelley, Ann Petry, Colson Whitehead, Ta-Nehisi Coates, James Baldwin, Toni Morrison, Angie Thomas, Paul Beatty.

activiteiten kade logo converted 1  activiteiten ds jpg mediaclass full width c3083fedae46a95f1139ff9d5833b1b6b8e20a69 1 activiteiten schwob boeken romans en verhalen 672x300 1 activiteiten nrc logo  

nieuws 20200210 13
nieuws 20200210 12

Nu:The Silent Reflection

27.01.2024 — 28.07.2024
KAdEStudio

Kom zelf experimenteren en maken in de KAdEStudio!

KAdEShop

Kunstboeken, magazines, ansichtkaarten, designartikelen, gadgets en sieraden.

Kadeshop
KAdECafé

Het KAdECafé is de plek op het Eemplein voor een goede cappuccino of kopje thee, met of zonder taart.

KadeCafe