Naar home
nieuws selfie challenge tanja ritterbex winnaars
Vertical text

Selfie Challenge

De Selfie Challenge was een succes! De challenge vond plaats in het kader van de tentoonstelling ‘Mirror Mirror’ en specifiek het werk van deelnemend kunstenaar Tanja Ritterbex. De inzendingen en winnaars zijn hier te zien.

Tanja Ritterbex maakte een jaar lang elke dag een selfie en daarvan weer een schilderij. We nodigden via onze nieuwsbrief en op sociale media iedereen uit ook van een selfie een zelfportret te maken, de vele inzendingen waren veelzijdig en van hoge kwaliteit. Ritterbex koos in overleg met Kunsthal KAdE de drie winnaars uit. Selfie-Challenge-Tanja-Ritterbex
Dank voor het deelnemen (v.l.n.r.) Annette Roetgerink, Hiske Kremer, Nelleke Ponsteen, Carin Unverzagt, Yousif Abadi, Deborah De Haes, Sylvie van Oosterhout, Roel Sanders, Jeannette Lamme, Carla Emmink, Adrie van Zalk, Marja Appel, Ton van der Pal, Jennifer Smith, Jana Willekes, Karin Peeters, Babette Heijnen, Charlotte Mouwens, Andre Janssens, Esther, Anita Seuren, Esther Rabe, Paula de Graaff

De werken van de winnaars zijn online geëxposeerd in de week van 19-25 april op sociale media, in de nieuwsbrief van Kunsthal KAdE en hier op de website: 

Winnaar Selfie Challenge Kunsthal KAdE

Winnaars Selfie Challenge

Een van de drie winnaars is Jan Janssens, hij schrijft over zijn inzending: ‘’Ik was op dat moment verliefd en een beetje in de war daardoor. Ik heb eigenlijk direct mijn gevoel geschilderd. Het schilderij was eerst een abstract portret van het meisje. Waar ik daarna mezelf over heen heb geschilderd met deze gevoelens. Confused in love, noem ik het werk.’’

Toelichting Tanja Ritterbex: “Ik vind het een lieve tekst, de liefde als zelfportret. Direct je gevoel schilderen is heel erg moeilijk en Jan is dat zeker gelukt. Ik vind het een erg mooi werk ook qua penseel streken, de mond en de ogen vind ik ook mooi. Het lijkt of de figuur je wilt zoenen. Hij heeft zijn zelfportret over het portret van het meisje waarop hij verliefd was/is geschilderd! Wat een mooi gegeven is dat!!! Kan niet beter!”

Winnaar Selfie Challenge Kunsthal KAdE

De volgende winnaar is Rio Holländer, ze schrijft over haar inzending: ‘’Ik ben bezig met zelfportretten en selfies. Ik heb gemerkt dat ook ik probeer aan aantrekkelijkheidsnormen te voldoen. Schoonheid is in de mainstream een heel smalle plank geworden. Die tekening is het resultaat van de gedachte “Wat als alles aan mij mooi zou zijn”.

Toelichting Tanja Ritterbex: “ik vind de borsten mooi getekend, het waterige en daarover heen de pen. Alles is ook mooi aan jou, zou ik Rio willen vertellen ze heeft een portret gemaakt niet alleen van haar gezicht maar van haar hele boven lichaam.” 

nieuws hiske kremer selfie challenge kunsthal kade

De derde winnaar is Hiske Kremer. Ze schrijft over haar inzending: “Een tijd geleden maakte ik laat op de avond, na het kijken van een film, een selfie met een bolle kaars die ik zo ging uitblazen. De volgende dag, ik zat nog in bed, tekende ik de foto met potlood na.”

Toelichting Tanja Ritterbex: “De uitleg van Hiske Kremer vind ik erg mooi, helder en eerlijk. Gewoon een tekening gaan maken nadat je een film hebt bekeken. Mooi hoe het werk tot stand komt. Zo ongedwongen. Dat hoort bij kunst vind ik. Ik vind haar tekening met de bol lamp mooier dan de schildering met ooglapje voor. Het lijnen spel in het gezicht en dat losse getekende haar vind ik erg mooi bij elkaar. Dat werk zou ik kiezen”. 

De Selfie Challenge werd georganiseerd in het kader van de tentoonstelling Mirror Mirror en specifiek rondom het werk van kunstenaar Tanja Ritterbex. In de tentoonstelling staat het fenomeen spiegeling centraal. Met de spiegel worden we dagelijks geconfronteerd. Op sociale media spiegelen we voortdurend onze identiteit. De huidige tijd vraagt meer dan ooit om (zelf)reflectie. Reflect Yourself in Kunsthal KAdE

Nu:4 Rijkscollecties & Hans Op de Beeck

27.01.2024 — 05.05.2024
21
Apr. 2024
Alle activiteiten
KAdEStudio

Kom zelf experimenteren en maken in de KAdEStudio!

KAdEShop

Kunstboeken, magazines, ansichtkaarten, designartikelen, gadgets en sieraden.

Kadeshop
KAdECafé

Het KAdECafé is de plek op het Eemplein voor een goede cappuccino of kopje thee, met of zonder taart.

KadeCafe