Naar home

Wegens een interne renovatie is KAdE t/m 23 augustus gesloten. Wel kun je de nieuwe installatie van Hans Op de Beeck bezoeken In De Elleboog aan de Langegracht 36. Vanaf 24 augustus is de tentoonstelling Slaap! bij KAdE te zien.

Hans Wilschut, Piazza del Popolo, 2019, archival print, 87,8-150 cm, courtesy Galerie Ron Mandos
Vertical text

Beeldenstorm Architectuurcafé

28.02.2019

Tijdens een bijzonder Architectuurcafé met fotograaf Hans Wilschut en stedenbouwkundige Johan Galjaard is voor de beeldende kunst een centrale rol weggelegd.

De grote Van Wittel tentoonstelling die vanaf 26 januari te zien is in Kunsthal KadE is voor FASadE aanleiding voor een ware beeldenstorm. Tijdens een bijzonder architectuurcafé op donderdag 28 februari met fotograaf Hans Wilschut en stedenbouwkundige Johan Galjaard is voor de beeldende kunst een centrale rol weggelegd.

Zijn voorliefde voor het stadsportret heeft Johan Galjaard gevat in een beeldessay dat vijf eeuwen schilderkunst omvat. Het geschilderde stadsgezicht vertelt veel over hoe naar de stad wordt gekeken en hoe de stad en de publieke ruimte is ingericht. Van Matthias Withoos tot Gerhard Richter: de stad verandert voortdurend en ook de artistieke verbeelding daarvan.

De internationaal gevierde fotograaf Hans Wilschut is geboeid door de verandering die steden wereldwijd ondergaan onder invloed van de globalisering. Bevolkingsgroei, toerisme, sociale en culturele veranderingen hebben verstrekkende invloed op cultuur en landschap. Op de rand van publiek en privaat domein en langs de ravelranden van de stad onderzoekt Wilschut de plekken waar verandering zich manifesteert. Hij hanteert daarbij vaak een ongebruikelijk gezichtspunt, waardoor zijn intrigerende beelden een blik op de stad geven die je zelf niet gauw zult zien. De avond wordt ingeleid door Robbert Roos, directeur van kunsthal KadE.

Locatie: KAdE Cafe
Tijdstip:  20.00 uur, inloop vanaf 19.45
Toegang: gratis
Aanmelden via : reserveringen@fasade.nl

activiteiten 17 hans wilschut piazzadelpopolo

Nu:The Silent Reflection

27.01.2024 — 28.07.2024
KAdEStudio

Kom zelf experimenteren en maken in de KAdEStudio!

KAdEShop

Kunstboeken, magazines, ansichtkaarten, designartikelen, gadgets en sieraden.

Kadeshop
KAdECafé

Het KAdECafé is de plek op het Eemplein voor een goede cappuccino of kopje thee, met of zonder taart.

KadeCafe