Naar home

Wegens een interne renovatie is KAdE t/m 23 augustus gesloten. Wel kun je de nieuwe installatie van Hans Op de Beeck bezoeken In De Elleboog aan de Langegracht 36. Vanaf 24 augustus is de tentoonstelling Slaap! bij KAdE te zien.

activiteiten schermafbeelding 2018 11 16 om 14 55 40
Vertical text

Kindercolleges

12.05.2019

In de komende collegereeks die Kunsthal KAdE, Museum Flehite en het Mondriaanhuis organiseren is de vraag: Hoe word ik beroemd zoals… Johan van Oldenbarnevelt?

De MuseumJeugdUniversiteit organiseert kindercolleges met meer dan 50 musea in Nederland. Wetenschappers, onderzoekers en experts geven antwoord op spannende vragen over de museumcollectie. 

Beroemd zoals… Johan van Oldenbarnevelt?
Johan van Oldenbarnevelt was een belangrijk staatsman in het begin van de 17e eeuw. Op zijn 17e verliet hij de stad Amersfoort waar hij opgroeide om in het buitenland te gaan studeren. Hoe was dat in die tijd? Op het hoogtepunt van zijn loopbaan vormde hij met prins Maurits een dreamteam: samen bestuurden ze de Republiek. Toch ging het mis tussen de twee mannen. Wat gebeurde er en hoe kwam de Amersfoorter Johan van Oldenbarnevelt aan zijn eind? Is hij daarom zo beroemd en bekend geworden? Historicus Bart Wiekart kan je er alles over vertellen.

Locatie: Museum Flehite
Expert: Bart Wiekart

Meld je nu aan voor de collegereeks via: https://museumjeugduniversiteit.nl/collegereeksen/hoe-word-ik-beroemd-zoals/

activiteiten schermafbeelding 2018 11 16 om 14 55 40

Nu:The Silent Reflection

27.01.2024 — 28.07.2024
KAdEStudio

Kom zelf experimenteren en maken in de KAdEStudio!

KAdEShop

Kunstboeken, magazines, ansichtkaarten, designartikelen, gadgets en sieraden.

Kadeshop
KAdECafé

Het KAdECafé is de plek op het Eemplein voor een goede cappuccino of kopje thee, met of zonder taart.

KadeCafe