Naar home
Foto: Cees Wouda
Vertical text

Kindercollege = vol

27.10.2019

Speciaal bij de tentoonstelling One Way Ticket to Mars organiseren we de collegereeks: Hoe overleef ik... Mars? In drie colleges ga je samen met experts ontdekken of het mogelijk is om de reis naar Mars te maken.

In Kunsthal KAdE is vanaf september 2019 de tentoonstelling: One Way Ticket to Mars te zien. Speciaal bij deze tentoonstelling organiseren we de collegereeks: Hoe overleef ik… Mars? In drie colleges ga je samen met experts ontdekken of het mogelijk is om de reis naar Mars te maken. Hoe weerbarstig zijn de condities van de nieuw te ontdekken planeet? Is wonen op Mars een angstaanjagend idee of juist een prikkelende gedachte? Waarom willen mensen eigenlijk naar Mars en is het leven of ‘overleven’ op deze planeet?

Hoe overleef ik… wonen op Mars?
Wonen op Mars is voor veel mensen een droom. Maar is het eigenlijk wel zo’n goed idee? Veel dingen die op Aarde vanzelfsprekend zijn, zoals ademhalen en eten, zijn op Mars gigantische uitdagingen. Aan de andere kant kunnen mensen op Mars veel nieuwe wetenschappelijke kennis verzamelen. In deze lezing vertelt Mars-kenner Arjen Boosman van de Universiteit Utrecht: waarom mensen graag naar Mars willen, hoe het komt dat omstandigheden en het klimaat op Mars zo anders zijn dan op de Aarde, en waarom leven op Mars voor Aards leven zo ongelooflijk zwaar zal zijn.


activiteiten basisschool kameleon in kunsthal kade lores foto cees wouda 12 van 48

Nu:4 Rijkscollecties & Hans Op de Beeck

27.01.2024 — 05.05.2024
21
Apr. 2024
Alle activiteiten
KAdEStudio

Kom zelf experimenteren en maken in de KAdEStudio!

KAdEShop

Kunstboeken, magazines, ansichtkaarten, designartikelen, gadgets en sieraden.

Kadeshop
KAdECafé

Het KAdECafé is de plek op het Eemplein voor een goede cappuccino of kopje thee, met of zonder taart.

KadeCafe