Naar home

Wegens een interne renovatie is KAdE t/m 23 augustus gesloten. Wel kun je de nieuwe installatie van Hans Op de Beeck bezoeken In De Elleboog aan de Langegracht 36. Vanaf 24 augustus is de tentoonstelling Slaap! bij KAdE te zien.

Vertical text

Theatercollege Buitenaards door Govert Schilling

27.10.2019

Wetenschapsjournalist Govert Schilling neemt je in zijn theatercollege mee op een fascinerende speurtocht naar Buitenaards leven!

Reprise theatercollege Govert Schilling – Buitenaards

Vorig jaar zat de Bibliotheek het Eemhuis twee keer volledig vol vanwege het uitverkochte theatercollege Buitenaards. Daarom komt wetenschapsjournalist en sterrenkundige Govert Schilling 27 oktober gewoon nog een keer voor een reprise! Schilling neemt het publiek mee op een fascinerende speurtocht naar buitenaards leven. Er is een voorstelling om 15.30 uur, een om 18.30 uur en een voorstelling om 21.00 uur.

Wat weten we eigenlijk van het heelal? Kunnen we op een dag bezoek van aliens verwachten? Ufo’s, ruimtereizen, buitenaardse beschavingen – alles komt voorbij in dit kosmische spektakel over de vraag hoe uniek het leven op aarde is. Samen met het publiek en aan de hand van verschillende proefjes probeert Schilling de geheimen van het heelal te ontrafelen. Bestaat er zoiets als een wiskundige formule om te bepalen hoe groot de kans is dat we niet alleen zijn in dit immens grote heelal?

De Bibliotheek en Kunsthal KAdE pakken groot uit voor het theatercollege. Geïnspireerd door de populairwetenschappelijke theatercolleges van het tv-programma DWDD University, wordt de grote hal van het Eemhuis omgetoverd tot een multimediaal planetarium. Tijdens de voorstelling is er live muziek o.l.v. Thijs Borsten.

Tickets
Het theatercollege duurt 1 uur. Onze adviesleeftijd is 12 jaar en ouder. De kaartverkoop start op maandag 2 september. Koop hier je tickets!

Dit theatercollege wordt in samenwerking met Kunsthal KAdE georganiseerd. Op vertoon van het theaterticket ontvangt u 50% korting op een bezoek aan de tentoonstelling One Way Ticket to Mars in Kunsthal KAdE tijdens het weekend van 26 en 27 oktober. Kinderen tot 18 jaar mogen altijd gratis naar binnen in Kunsthal KAdE.

activiteiten govert 2

Nu:The Silent Reflection

27.01.2024 — 28.07.2024
KAdEStudio

Kom zelf experimenteren en maken in de KAdEStudio!

KAdEShop

Kunstboeken, magazines, ansichtkaarten, designartikelen, gadgets en sieraden.

Kadeshop
KAdECafé

Het KAdECafé is de plek op het Eemplein voor een goede cappuccino of kopje thee, met of zonder taart.

KadeCafe