Naar home

Wegens een interne renovatie is KAdE t/m 23 augustus gesloten. Wel kun je de nieuwe installatie van Hans Op de Beeck bezoeken In De Elleboog aan de Langegracht 36. Vanaf 24 augustus is de tentoonstelling Slaap! bij KAdE te zien.

Caspar van Wittel, De Darsena Napels, ca. 1700-1718, olieverf op doek, 74 x 171,8 cm, © Carmen Thyssen-Bornemisza Collection on loan at the Museo),
(Nacional Thyssen-Bornemisza, Madrid
Vertical text

Fototentoonstelling Hedendaagse stadsgezichten

29.03.2019

Fotografen van Keistad Fotocollectief exposeren hun werk op groot formaat op de traverse van het NS station Amersfoort.

Het bestuur van de Stichting Vrienden van Caspar van Wittel nodigt U van harte uit voor de opening van de fototentoonstelling Hedendaagse stadsgezichten, in de geest van Caspar van Wittel op vrijdag 29 maart om 14.00 uur op de stationstraverse van Amersfoort. De tentoonstelling zal worden geopend door Roger van Boxtel, president-directeur van NS.

Op de ramen van deze stationstraverse zijn tot en met 5 mei 2019 twaalf panoramafoto’s van Amersfoortse stadslocaties te zien. Ze zijn gemaakt door fotografen van Keistad Foto Collectief ‘in de geest van Caspar van Wittel’. Dat wil zeggen op de manier waarop de in Amersfoort geboren kunstenaar Caspar van Wittel (1653 – 1736) zijn stadsgezichten schilderde: met een kleurrijk palet, met speciale aandacht voor perspectief en lijnenspel en met atmosferische lichten en luchten. Caspar van Wittel werd er in Italië beroemd mee onder de naam Gaspare Vanvitelli.

HEDENDAAGSE STADSGEZICHTEN sluit aan bij de exposities MAESTRO VAN WITTEL en STADSBEELDEN in de Amersfoortse musea Kunsthal KAdE en Museum Flehite. Bekijk voor meer informatie www.kunsthalkade.nl. Deze fototentoonstelling is een van de activiteiten uit het Stadsprogramma van de Stichting Vrienden van Caspar van Wittel. Zie onze website www.vanvitelli.nl

Met dank aan NS en PRORAIL

activiteiten 3 vanvitelli la darsena napoles c 1700 1718 ctb 1996 36 fotoh dig 1

Nu:The Silent Reflection

27.01.2024 — 28.07.2024
KAdEStudio

Kom zelf experimenteren en maken in de KAdEStudio!

KAdEShop

Kunstboeken, magazines, ansichtkaarten, designartikelen, gadgets en sieraden.

Kadeshop
KAdECafé

Het KAdECafé is de plek op het Eemplein voor een goede cappuccino of kopje thee, met of zonder taart.

KadeCafe