Naar home

Wegens een interne renovatie is KAdE t/m 23 augustus gesloten. Wel kun je de nieuwe installatie van Hans Op de Beeck bezoeken In De Elleboog aan de Langegracht 36. Vanaf 24 augustus is de tentoonstelling Slaap! bij KAdE te zien.

Foto: Cees Wouda
Vertical text

Kindercollege = vol

24.11.2019

Speciaal bij de tentoonstelling One Way Ticket to Mars organiseren we de collegereeks: Hoe overleef ik... Mars? In drie colleges ga je samen met experts ontdekken of het mogelijk is om de reis naar Mars te maken.

In Kunsthal KAdE is vanaf september 2019 de tentoonstelling: One Way Ticket to Mars te zien. Speciaal bij deze tentoonstelling organiseren we de collegereeks: Hoe overleef ik… Mars? In drie colleges ga je samen met experts ontdekken of het mogelijk is om de reis naar Mars te maken. Hoe weerbarstig zijn de condities van de nieuw te ontdekken planeet? Is wonen op Mars een angstaanjagend idee of juist een prikkelende gedachte? Waarom willen mensen eigenlijk naar Mars en is het leven of ‘overleven’ op deze planeet?

Hoe overleef ik… Mars überhaupt?
Mars is een fascinerende planeet en eigenlijk de enige plek in het Zonnestelsel met een redelijke kans dat de mens zich daar zou kunnen vestigen. Maar dit zal zeker niet zonder gevaar zijn. De atmosfeer van Mars is heel dun en heeft geen zuurstof. Mars heeft ook een te klein magnetisch veld om straling en deeltjes vanuit de ruimte af te buigen. Dit college doet een boekje open over heden, verleden en toekomst van de exploratie van Mars. Was er ooit leven op Mars? Is er nog steeds leven op Mars? En wanneer staat de eerste mens op Mars? Allemaal vragen waarop je het antwoord gaat zoeken met ruimtevaartdeskundige Erik Laan.activiteiten basisschool kameleon in kunsthal kade lores foto cees wouda 12 van 48

Nu:The Silent Reflection

27.01.2024 — 28.07.2024
KAdEStudio

Kom zelf experimenteren en maken in de KAdEStudio!

KAdEShop

Kunstboeken, magazines, ansichtkaarten, designartikelen, gadgets en sieraden.

Kadeshop
KAdECafé

Het KAdECafé is de plek op het Eemplein voor een goede cappuccino of kopje thee, met of zonder taart.

KadeCafe