Naar home

Wegens een interne renovatie is KAdE t/m 23 augustus gesloten. Wel kun je de nieuwe installatie van Hans Op de Beeck bezoeken In De Elleboog aan de Langegracht 36. Vanaf 24 augustus is de tentoonstelling Slaap! bij KAdE te zien.

activiteiten proces2 kleur renie
Vertical text

Kunstenaarslezing

18.11.2018

In de gedachtes en werkmethode van kunstenaar Renie Spoelstra speelt balans een wezenlijke rol!

Kunstenaar Renie Spoelstra vertelt in deze lezing op welke manier balans een rol speelt in haar leven en werkwijze. Ze maakt doorgaans grote houtskool- en krijttekeningen op papier. Het gaat haar om de mentale werking van de tekening. Wanneer je langer naar het werk kijkt, word je het werk in ‘gezogen’. Houtskool is het materiaal waarmee ze het liefst werkt: ”Dat geeft me focus en minder keuzestress dan wanneer je met kleur werkt. Dat lijkt misschien beperkt, maar daarbinnen valt ontzettend veel te ontdekken”. 

Speciaal voor deze tentoonstelling heeft Renie Spoelstra een werk gemaakt gebaseerd op impressies tijdens haar reis naar de Vulkanische zwarte stranden van IJsland. Ook over de totstandkoming van dit werk zal zij in de lezing verder uitweiden. Aan het einde is er de mogelijkheid om vragen te stellen. 

Deelname aan de lezing is gratis voor bezoekers van Kunsthal KAdE, op vertoon van een geldig entreebewijs. De lezing vindt plaats in de Eemzaal. Aanmelden kan via: boekingen@kunsthalkade.nl


Nu:The Silent Reflection

27.01.2024 — 28.07.2024
KAdEStudio

Kom zelf experimenteren en maken in de KAdEStudio!

KAdEShop

Kunstboeken, magazines, ansichtkaarten, designartikelen, gadgets en sieraden.

Kadeshop
KAdECafé

Het KAdECafé is de plek op het Eemplein voor een goede cappuccino of kopje thee, met of zonder taart.

KadeCafe