Naar home

Wegens een interne renovatie is KAdE t/m 23 augustus gesloten. Wel kun je de nieuwe installatie van Hans Op de Beeck bezoeken In De Elleboog aan de Langegracht 36. Vanaf 24 augustus is de tentoonstelling Slaap! bij KAdE te zien.

activiteiten workshop lennart de neef
Vertical text

Workshop baksteen bouwen

08.01.2023

Wat maakt een baksteen een baksteen? En hoe creëer je de illusie van een baksteen? Bouw je baksteen samen met kunstenaar Lennart de Neef tijdens deze workshop!

Tijdens deze workshop ga je samen met kunstenaar Lennart de Neef aan de slag om je eigen baksteen te bouwen. Want kan je een baksteen bouwen? Wat zijn de eigenschappen van een baksteen? Door de baksteen te bestuderen en onmogelijke constructies met bakstenen als losse objecten na te maken, zet Lennart de Neef de werkelijkheid naar eigen hand en bevraagt op deze manier de realiteit van onze omgeving.

Tijdens deze workshop gaan we ook spelen met de realiteit en zul je, na een korte introductie met het kunstwerk, zelf een baksteen gaan nabootsen van kunststof om zo je eigen kunstwerk te maken. 

Over de kunstenaar
Lennart de Neef is een beeldend kunstenaar uit Utrecht. In de artistieke praktijk van Lennart staan alledaagse elementen uit zijn eigen leefomgeving centraal als inspiratie om kunstwerken te maken. Zo heeft hij zich ook laten inspireren door de baksteen, een super veel voorkomende (letterlijke) bouwsteen van het Nederlandse landschap. Zijn werk ON AIR wordt getoond in de tentoonstelling BAKSTEEN | BRICK.

Wanneer: zondag 8 januari 2023
Tijd: 14.00 – 16.00 uur
Locatie: Kunsthal KAdE
Kosten: UITVERKOCHT

Deze workshop zit vol. 

activiteiten workshop lennart de neef

Nu:The Silent Reflection

27.01.2024 — 28.07.2024
KAdEStudio

Kom zelf experimenteren en maken in de KAdEStudio!

KAdEShop

Kunstboeken, magazines, ansichtkaarten, designartikelen, gadgets en sieraden.

Kadeshop
KAdECafé

Het KAdECafé is de plek op het Eemplein voor een goede cappuccino of kopje thee, met of zonder taart.

KadeCafe