Naar home

Wegens een interne renovatie is KAdE t/m 23 augustus gesloten. Wel kun je de nieuwe installatie van Hans Op de Beeck bezoeken In De Elleboog aan de Langegracht 36. Vanaf 24 augustus is de tentoonstelling Slaap! bij KAdE te zien.

Hans Op de Beeck, Danse Macabre, 2021. Foto: Stella Ojala

Vertical text

Binnenkort te zien: 4 Rijkscollecties & Hans Op de Beeck

Vanaf 27 januari kun je de tentoonstelling 4 Rijkscollecties & Hans Op de Beeck bij Kunsthal KAdE bezoeken.

Vanaf 27 januari is de tentoonstelling 4 Rijkscollecties & Hans Op deBeeck bij Kunsthal KAdE te zien. 

In Amersfoort is in 2021 het CollectieCentrum Nederland (CC NL) in gebruik genomen. In dit gebouw van maar liefst 31.500 m2 groot, liggen de collecties van Het Nederlands Openluchtmuseum, Paleis Het Loo, het Rijksmuseum en de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed opgeslagen. Een selectie van deze werken ‘in depot’ is straks samen te zien met objecten van de Belgische kunstenaar Hans Op de Beeck (Turnhout 1969). 

Hij is bekend van zijn monochroom grijze sculpturen, grote installaties, tekeningen en video’s. Daarin stelt hij onderwerpen als mensbeeld en de schoonheid van ‘het object’ aan de orde. Hans Op de Beeck toont de toeschouwer onbestaande, maar herkenbare plaatsen, momenten en figuranten die lijken te zijn weggehaald uit het actuele dagelijkse leven en tracht hiermee de tragikomische absurditeit van ons bestaan in beelden te vatten. Aan de hand van verschillende thema’s worden Op de Beeck zijn werken getoond, samen met werken uit CC NL die daarbij aansluiten. De kunstwerken en objecten uit de vier rijkscollecties bieden met hun verhalen een extra laag in de verschillende ensceneringen. 

Bezoek ook de Elleboogkerk
Naast de tentoonstelling in Kunsthal KAdE is er een installatie van Hans Op de Beeck te zien in de Elleboogkerk. Speciaal voor deze locatie maakt Hans Op de Beeck een winters landschap. In zijn werk staat water zowel letterlijk als figuurlijk voor ‘reflectie’: het bespiegelend nadenken, beschouwen, overdenken. 

Hans Op de Beeck: ‘Water reflecteert en laat reflecteren, daarmee is de zee de ultieme omgeving om je gedachten te laten stromen, om aan introspectie te doen en de dingen los te laten’. 

Deze installatie staat los van de tentoonstelling in Kunsthal KAdE en kan in combinatie met de tentoonstelling en afzonderlijk bezocht worden. 

De werken van Op de Beeck en een groot aantal bruiklenen van het CC NL is vanaf 27 januari 2024 samen te zien in Kunsthal KAdE.

Nu:The Silent Reflection

27.01.2024 — 28.07.2024
KAdEStudio

Kom zelf experimenteren en maken in de KAdEStudio!

KAdEShop

Kunstboeken, magazines, ansichtkaarten, designartikelen, gadgets en sieraden.

Kadeshop
KAdECafé

Het KAdECafé is de plek op het Eemplein voor een goede cappuccino of kopje thee, met of zonder taart.

KadeCafe