Naar home
nieuws jitske bakker sneakpeek
Vertical text

MIR Project

Jitske Bakker is deelnemend kunstenaar aan de tentoonstelling KRIJT. Deze zomer is zij uitgenodigd door MIR om nieuw werk te maken langs de Eem in De Nieuwe Stad Amersfoort.

MIR is een mobiel en energie neutraal paviljoen dat geschikt is voor buitenlocaties en richt zich hoofdzakelijk op installatiekunst en kunstvormen die een link hebben met techniek en wetenschappen. MIR staat van 28 april t/m 1 juli in Amersfoort op een laatste stukje braakliggend terrein langs de Eem in De Nieuwe Stad. Voor deze gelegenheid zijn vier kunstenaars waarvan drie uit Amersfoort uitgenodigd om op locatie nieuw werk te maken. 

Werk van Jitske Bakker is ook te zien in de tentoonstelling KRIJT van 26 mei tot 19 augustus bij Kunsthal KAdE. In MIR wil Jitske vanaf de vloer werken met brede rollen wit papier. Het werkproces neemt een week in beslag, af en toe te bezichtigen voor publiek. De velden worden betekend en opgepropt tot pieken en dalen waardoor het fictieve landschap reliëf krijgt. De bezoeker kan het landschap van houtskool en wit papier van alle kanten bekijken door er omheen te lopen – vergelijkbaar met het werk dat te zien is in Kunsthal KAdE. Haar expositie voor MIR loopt van 29 juni t/m 1 juli en is van 13:00 tot 17:00 te bezoeken. 

Klik hier voor een blog en foto’s van het project op de website van Lucyindelucht.

Meer over de kunstenaar en haar werk: www.jitskebakker.nl 

Nu:Africa Supernova

24.09.2023 — 07.01.2024
03
Dec. 2023
Alle activiteiten
KAdEStudio

Kom zelf experimenteren en maken in de KAdEStudio!

KAdEShop

Kunstboeken, magazines, ansichtkaarten, designartikelen, gadgets en sieraden.

Kadeshop
KAdECafé

Het KAdECafé is de plek op het Eemplein voor een goede cappuccino of kopje thee, met of zonder taart.

KadeCafe