Naar home

Wegens een interne renovatie is KAdE t/m 23 augustus gesloten. Wel kun je de nieuwe installatie van Hans Op de Beeck bezoeken In De Elleboog aan de Langegracht 36. Vanaf 24 augustus is de tentoonstelling Slaap! bij KAdE te zien.

nieuws 01
Vertical text

Reisverslag Robbert Roos

Curator Robbert Roos schreef een reisverslag naar aanleiding van zijn road trip door de VS in 2019 van de oost- naar de westkust en weer terug.

Met zijn jarenlange ervaring in het (inter)nationale kunstcircuit en zijn interesse voor maatschappelijke en politieke ontwikkelingen, rees bij Robbert Roos (directeur Kunsthal KAdE) de vraag: hoe is het om beeldend kunstenaar te zijn in het huidige Amerika in aanloop naar de presidentsverkiezingen op 3 november 2020? In de zomer van 2019 maakt hij een road trip door de Verenigde Staten en reed van de oost- naar de westkust en weer terug. Hij sprak met 95 kunstenaars, curatoren en galeriehouders. Dit reisverslag geeft inzicht in de kunstscene in 22 steden – bekend en onbekend in de kunstwereld – en in de motivatie van sociaal geëngageerde kunstenaars die daar wonen en werken. 

Onderdeel van het reisverslag is de weerslag van gesprekken met 22 van de 40 kunstenaars in de tentoonstelling. Het boek is een integraal onderdeel van de tentoonstelling This Is America | Art USA Today die van 26 september 2020 t/m 3 januari 2021 in Kunsthal KAdE te zien is. Het boek telt 320 pagina’s en is te koop in de KAdEShop voor €16,50.

Nu:The Silent Reflection

27.01.2024 — 28.07.2024
KAdEStudio

Kom zelf experimenteren en maken in de KAdEStudio!

KAdEShop

Kunstboeken, magazines, ansichtkaarten, designartikelen, gadgets en sieraden.

Kadeshop
KAdECafé

Het KAdECafé is de plek op het Eemplein voor een goede cappuccino of kopje thee, met of zonder taart.

KadeCafe