Naar home
activiteiten lebohang kganye ke ile ka tswela pele ka ho tereka a ntse a bua
Vertical text

Lezing Marjan Boelsma

15.04.2018

Anti-apartheidsstrijder Marjan Boelsma vertelt vanuit haar eigen ervaringen en de actualiteit over antiracisme, dekolonisatie en de rol van de witte mens.

Het pad van dekolonisatie, antiracisme en solidariteit met de anti-apartheidsstrijd in Zuid-Afrika kent vele hindernissen. Marjan Boelsma zette zich samen met anderen in voor solidariteit met de bevrijdingsstrijd in Zuid-Afrika en slachtoffers van het apartheidsregime. Zij was onder meer VN-waarnemer bij de eerste algemene verkiezingen in Zuid-Afrika in 1994. Zij vertelt vanuit haar eigen ervaringen en de actualiteit over antiracisme en dekolonisatie en de rol van witte mens.

In het kader van Tell Freedom organiseert Kunsthal KAdE een reeks lezingen door specialisten op gebied van Zuid-Afrikaanse kunst en aan de tentoonstelling gerelateerde onderwerpen. Deze lezing is de derde lezing in een reeks van vier. 

Deze lezing is gratis voor bezoekers van Kunsthal KAdE. Vooraf aanmelden wordt op prijs gesteld. Stuur een mail naar boekingen@kunsthalkade.nl

Nu:Africa Supernova

24.09.2023 — 07.01.2024
03
Dec. 2023
Alle activiteiten
KAdEStudio

Kom zelf experimenteren en maken in de KAdEStudio!

KAdEShop

Kunstboeken, magazines, ansichtkaarten, designartikelen, gadgets en sieraden.

Kadeshop
KAdECafé

Het KAdECafé is de plek op het Eemplein voor een goede cappuccino of kopje thee, met of zonder taart.

KadeCafe