Naar home

Wegens een interne renovatie is KAdE t/m 23 augustus gesloten. Wel kun je de nieuwe installatie van Hans Op de Beeck bezoeken In De Elleboog aan de Langegracht 36. Vanaf 24 augustus is de tentoonstelling Slaap! bij KAdE te zien.

Marinus Boezem, Het beademen van de beeldbuis, 1971, 2'37'', collectie LIMA
Vertical text

Lezing Videokunst

07.07.2019

Sanneke Huisman, programmamaker bij LIMA, brengt in deze lezing de veelzijdige geschiedenis van videokunst in beeld aan de hand van videokunstwerken van toen en nu.

De geschiedenis van videokunst
Er valt veel te vertellen over de geschiedenis van videokunst. In de jaren zestig experimenteren tal van kunstenaars met dit nieuwe elektronische medium, en ook vandaag de dag gebruiken veel kunstenaars hun – inmiddels digitale – camera. Het zijn kunstenaars met uiteenlopende achtergronden en interesses, wat terug te zien is in de diversiteit van het werk. Ze richten de draagbare videocamera op zichzelf, om hun performances, acties en handelingen te documenteren, maar gaan er ook de straat mee op om de wereld om hen heen vast te leggen – vaak met de bedoeling verandering teweeg te brengen. De videocamera geeft de mogelijkheid alternatieve televisie te maken, maar heeft evengoed banden met cinema. Er zijn ook kunstenaars die experimenteren met de achterliggende technologie. Hoe verbeeldt je elektronische en digitale signalen? Dit onderzoek naar het medium zelf brengt een nieuwe, veelal abstracte, beeldtaal met zich mee.

Sanneke Huisman, programmamaker bij LIMA, brengt deze veelzijdige geschiedenis in beeld aan de hand van videokunstwerken van toen en nu. LIMA is het platform voor mediakunst in Nederland, met een omvangrijke collectie van meer dan tweeduizend video- en mediakunstwerken.

Locatie: Kunsthal KAdE, Eemzaal
Graag van te voren aanmelden via boekingen@kunsthalkade.nl 
Deelname aan de lezing is gratis op vertoon van een geldig entreebewijs. 


activiteiten foto lima

Nu:The Silent Reflection

27.01.2024 — 28.07.2024
KAdEStudio

Kom zelf experimenteren en maken in de KAdEStudio!

KAdEShop

Kunstboeken, magazines, ansichtkaarten, designartikelen, gadgets en sieraden.

Kadeshop
KAdECafé

Het KAdECafé is de plek op het Eemplein voor een goede cappuccino of kopje thee, met of zonder taart.

KadeCafe