Naar home

Wegens een interne renovatie is KAdE t/m 23 augustus gesloten. Wel kun je de nieuwe installatie van Hans Op de Beeck bezoeken In De Elleboog aan de Langegracht 36. Vanaf 24 augustus is de tentoonstelling Slaap! bij KAdE te zien.

Hans Wilschut, Salute, 2019, archival print, 47,7-80 cm, courtesy Galerie Ron Mandos
Vertical text

Workshop stadsfotografie

29.03.2019

Fotografeer de stad door de ogen van Hans Wilschut. Op vrijdagochtend 29 maart geeft de Rotterdamse fotograaf een eenmalige en exclusieve workshop 'stadsfotografie' in Amersfoort.

Workshop stadsfotografie door Hans Wilschut 

Fotografeer de stad door de ogen van Hans Wilschut. Op vrijdagochtend 29 maart geeft de Rotterdamse fotograaf een eenmalige en exclusieve workshop ‘stadsfotografie’ in Amersfoort. De workshop is georganiseerd n.a.v. de tentoonstelling MAESTRO VAN WITTEL (t/m 5 mei in Kunsthal KAdE). Speciaal voor deze tentoonstelling fotografeerde Wilschut plekken in Rome, Napels, Venetië én Amersfoort die Caspar van Wittel (1653 – 1736) veelvuldig schilderde. ‘’De keuze voor Hans Wilschut was een logische. Hij zit de stad op de huid, vaak van hoogte, een perspectief dat ook veel werk van Caspar van Wittel kenmerkt’’ (Robbert Roos, directeur Kunsthal KAdE). Zijn foto’s hangen in de tentoonstelling tussen de schilderijen van Van Wittel, wat het mogelijk maakt om de stad van toen en nu te vergelijken.

Hans Wilschut begint de workshop met een korte rondleiding, waarbij hij spannende anekdotes aanhaalt over zijn bijdrage aan de tentoonstelling. Met tips & tricks van Wilschut treed je daarna in zijn voetsporen en fotografeer je de stad door de ogen van en samen met de Rotterdamse fotograaf. Aanrader: neem een goede camera mee.

Over Hans Wilschut:
Het werk van de fotograaf Hans Wilschut (1966) vindt zijn oorsprong in de urbane wereld. Zijn foto’s zijn lyrische reflecties op de verstedelijkte omgeving. Vaak is een maatschappelijk motief als onderliggende laag in zijn fotografische werk te vinden. ‘’Met mijn fotowerken richt ik mij op de stad als architectonische en sociale ruimte en het spanningsveld daartussen’’, aldus de fotograaf.

Beluister hier het interview met Hans Wilschut in het programma Nooit meer slapen van Radio 1 op 25 januari.

Kosten voor deelname: 33,50 euro.
Locatie: Kunsthal KAdE
Aanmelden via boekingen@kunsthalkade.nl 
Plek voor max 20 personenactiviteiten 18 hans wilschut salute

Nu:The Silent Reflection

27.01.2024 — 28.07.2024
KAdEStudio

Kom zelf experimenteren en maken in de KAdEStudio!

KAdEShop

Kunstboeken, magazines, ansichtkaarten, designartikelen, gadgets en sieraden.

Kadeshop
KAdECafé

Het KAdECafé is de plek op het Eemplein voor een goede cappuccino of kopje thee, met of zonder taart.

KadeCafe