Naar home

Wegens een interne renovatie is KAdE t/m 23 augustus gesloten. Wel kun je de nieuwe installatie van Hans Op de Beeck bezoeken In De Elleboog aan de Langegracht 36. Vanaf 24 augustus is de tentoonstelling Slaap! bij KAdE te zien.

Hans Op de Beeck, The Silent Reflection, 2024. Foto: Peter Cox 

Vertical text

Nieuwe belevingslocatie in de Elleboogkerk

Ontdek een unieke tentoonstellingsruimte met een focus op omvangrijke installaties en laat je onderdompelen in een totaalervaring

In De Elleboog is een nieuwe tentoonstellingsruimte in de voormalige Elleboogkerk aan de Langegracht 36 in Amersfoort. De komende jaren zijn er omvangrijke installaties te zien en te beleven van kunstenaars uit binnen- en buitenland.

Het verhaal achter InDeElleboog

Een grote brand in 2007 verwoestte de kerk en het daarin gehuisveste Armando Museum. Ook een groot deel van de collectie ging in vlammen op. Marx- en Steketee Architecten kreeg de opdracht voor de herbouw en voorzag de kerk van een prachtige kap met daklicht.

In De Elleboog is een initiatief van Amersfoort in C (Kunsthal KAdE, Museum Flehite, Mondriaanhuis, Architectuurcentrum FASadE) en mogelijk gemaakte door de gemeente Amersfoort.

Deze bijzondere tentoonstellingsruimte is gericht op hedendaagse kunst. Met een focus op omvangrijke installaties die je onderdompelen in een totaalervaring, verrassen de Amersfoortse musea meerdere keren per jaar haar bezoekers.

Wat is er nu te zien?

Kunstenaar Hans Op de Beeck maakte In De Elleboog een nieuwe, site-specific, immersieve installatie, zoals hij er de afgelopen twintig jaar meerdere op verschillende locaties creëerde. Vaak raadselachtige oorden met een architecturale en landschappelijke dimensies, waar de kunstenaar de toeschouwer uitnodigt om een tijdloos moment van reflectie en kalmte te vinden.

In de Elleboogkerk installeerde hij een winters waterlandschap. Op de achtergrond wordt een horizon van heuvels zichtbaar waarboven zich een zacht gloeiende voorstelling van de zon bevindt.

“Water reflecteert niet enkel in letterlijke zin, maar prikkelt in figuurlijke zin ook de reflectie, het reflectieve, het beschouwend nadenken over het zijn en de wereld.” – Hans Op de Beeck

Neem plaats op de tribune in de Elleboogkerk en laat je gedachten stromen…

Je kunt In De Elleboog (Langegracht 36) los van de tentoonstelling ‘4 Rijkscollecties & Hans Op de Beeck‘ bezoeken op dinsdag t/m zondag van 10.00 t/m 17.00 uur. Tickets zijn €4,- en kunnen aan de kassa in de Elleboogkerk aangeschaft worden.

Nu:The Silent Reflection

27.01.2024 — 21.07.2024
24
Aug. 2024
Alle activiteiten
KAdEStudio

Kom zelf experimenteren en maken in de KAdEStudio!

KAdEShop

Kunstboeken, magazines, ansichtkaarten, designartikelen, gadgets en sieraden.

Kadeshop
KAdECafé

Het KAdECafé is de plek op het Eemplein voor een goede cappuccino of kopje thee, met of zonder taart.

KadeCafe