Naar home

Zaaloverzicht '4 Rijkscollecties & Hans Op de Beeck'. Foto: Mike Bink

Vertical text

Kom in de voorjaarsvakantie naar Kunsthal KAdE

Dit kun je de komende tijd allemaal beleven bij Kunsthal KAdE in Amersfoort.

De komende tijd kun je bij Kunsthal KAdE mee doen aan activiteiten passend bij de tentoonstelling ‘4 Rijkscollecties & Hans Op de Beeck. Parkeer je ouders in het KAdECafé en ga samen met een museumdocent mee met de kinderrondleiding ‘Verboden voor ouders’, neem je opa’s, oma’s, broertjes, zusjes en ouders mee naar een Familierondeiding. Of doe mee met een inspirerende schrijfworkshop voor kinderen of volwassenen, waarbij je de werken in de tentoonstelling kunt gebruiken ter inspiratie.

Bezoek je deze voorjaarsvakantie Kunsthal KAdE, dan kun je na het bekijken van de unieke tentoonstelling 4 Rijkscollecties & Hans Op de Beeck ook zelf een kunstwerk maken in de KAdEStudio. Je vindt er een museumdepot en wonderkamer. 

In een museumdepot worden kunstwerken opgeslagen en bewaard. Omdat veel werken in de tentoonstelling uit zo’n depot komen (het CollectieCentrum Nederland) bouwden we in de KAdEStudio een schilderijendepot na. Hier kun je zelf een eigen kunstwerk maken en daarna opslaan in ons depot. Het bijzondere aan ons depot is dat iedereen het mag bezoeken en dus ook jouw kunstwerk kan bewonderen. 

In de tentoonstelling kom je een rariteitenkabinet met bijzondere objecten en de wonderkamers van kunstenaar Hans Op de Beeck tegen. In de KAdEStudio kun je een object uit jouw huis of omgeving een bijzonder plekje geven in onze wonderkamer. Samen met andere bezoekers vul je deze kast vol rariteiten.

Kunstenaar Hans Op de Beeck maakte voor de locatie InDeElleboog aan de Langegracht 36 de nieuwe belevings-installatie ‘The Silent Reflection’. Op de Beeck maakte er de afgelopen twintig jaar verscheidene op de meest uiteenlopende locaties creëerde. Het gaat dan telkens om de creatie van een raadselachtig oord met een architecturale en landschappelijke dimensie, waarbij hij de toeschouwer uitnodigt om stilte en een tijdloos moment van reflectie en kalmte te vinden.

Voor InDeElleboog is dit een winters waterlandschap met een horizon. Op de Beeck: “Water reflecteert niet enkel in letterlijke zin, maar prikkelt in figuurlijke zin ook de reflectie, het reflectieve, het beschouwend nadenken over het zijn en de wereld.”

Wat ga jij deze voorjaarsvakantie doen bij Kunsthal KAdE?

Nu:4 Rijkscollecties & Hans Op de Beeck

27.01.2024 — 05.05.2024
21
Apr. 2024
Alle activiteiten
KAdEStudio

Kom zelf experimenteren en maken in de KAdEStudio!

KAdEShop

Kunstboeken, magazines, ansichtkaarten, designartikelen, gadgets en sieraden.

Kadeshop
KAdECafé

Het KAdECafé is de plek op het Eemplein voor een goede cappuccino of kopje thee, met of zonder taart.

KadeCafe